Kategorier
Coming Soon

Förstlingsverk med tufft tema

Katso, katso minua
Premiär tisdag 3.5.2022 k 19
Föreställningar onsdag 4.5. kl 19; lördag 7.5.kl 16 & 19
Plats: Utopia, Humlegårdsgatan 8

I sin första koreografi ger sig Evgeny Kostyukov på ett verkligt tufft tema: relationen mellan förälder och barn i en olycklig konstellation: ett barn som kommit för tidigt och hindrat mamman från att leva det utåtriktade liv hon velat leva. Barnet, som desperat behöver bli godkänt, uppskattat och älskat av mamman som sitter fast i sina känslolås, blir ett problem. Ett andra barn kommer lättare undan och blir ljuset, hoppet i den dysfunktionella familjen, där pappan gått ut ur bilden. Men blir det andra barnets lott att ta över ansvaret för mamman och syskonet, bli den ”vuxna” i förtid? 

Katso, katso mua är ett narrativt dansverk som inspirerats av en berättelse ur det verkliga livet. Förutom av dans och fysisk teater byggs verket upp med talad text, ljus och musik. Intressant nog är verket förlagt till nattklubben Utopia, där taket ligger lågt och skapar en intim atmosfär. Scenen är inredd som ett vardagsrum, vilket för publiken nästan kusligt nära dramat som utspelar sig där. 

Katso, katso mua är en Barkerproduktion. Den fria konstens scen, som ju vräktes från Barkerfastigheten för ett par månader sedan, är tillfälligt husvill och det hela är både tragiskt och upprörande. Ja, skamligt är det ju att den gamla fabriken skall slösas till bostadsutrymmen. Men det är nu som det är; glädjande är att Barkerteatern inte tappat modet utan går vidare. Och hittar i undantagstillståndet nya vägar. Utopia hör till de överraskande konstfrämjarna i Åbo, och det kan gott tänkas att Katso, katso mua inte blir det enda i sitt slag här. 

Det är ett tufft team som jobbat fram pjäsen: förutom Kostyukov som också dansar medverkar dansarna Suvi Nieminen och Marjan Raar, och för de tekniska komponenterna står mångfrestaren Antton Kainulainen och Olli Lautiola. Premiären tisdag 3.4 kl 19 följs av föreställningar onsdag 4.4 kl 19, och lördag 7.4 kl 16 och kl 19. Reservera din plats på Utopia på adressen info@marjanraar.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s