Kategorier
Coming Soon Dans

Barkerteaterns sista på Barker nu, 24-27.2!

Efter 25 år ute på Barker flyttar Barkerteatern in till Gamla Stentryckeriet i hörnet av Slottsgatan och Ursinsgatan. Sista föreställningen i det fantastiska huset är Ismo Dance Companys Kierto som hade premiär igår. Kierto är ett verk för fyra, av vilka två är bhutodansare. Titeln står för både kretslopp, livscykel, rotation och vridning – tämligen omöjligt att hitta ett svenskt ord för alla dessa företeelser. Koreografen Ismo-Pekka Heikinheimos verk handlar om timlighetens betydelse i livets kretslopp – förutsättningen för allt liv på jorden – för vilket dansen har en osinlig uttryckskälla.

Läs mer om föreställningen på Barkerteaterns hemsida https://www.barkertheatre.fi

2 svar på ”Barkerteaterns sista på Barker nu, 24-27.2!”

Tyvärr ger ”Kierto” bara intryck av intellektuell slapphet. Det låter som en teknisk term typ luftcirkulation. En klarare analys av bhutoproduktionen kan fungera bättre, garanterat på svenska som är ett klart och analytiskt språk. Hoppas få ett vänligt och konstruktivt svar -om det är möjligt, okej? 🤤

Gilla

Konstruktivt, hm… vänligt jo! Vet inte riktigt vad du menar med intellektuell slapphet här – upplys mig gärna! Har inte sett föreställningen än, men om jag inte fått det alldeles om bakfoten bygger verket på det överallt återkommande kretsloppet, och konkretiserande (någonting mer än illustrerande alltså) reflektioner kring fenomenet. Det verkar inte vara någon bhutoproduktion direkt, utan ett verk som vuxit fram i växelverkan mellan bhuto- och nutidsdansare. Som jag inte känner till ditt förhållande till dans är det lite svårt att säga så mycket mer, men diskuterar gärna! (Själva ordet har en hel rad motsvarigheter i svenskan – kollade i ordboken: rotation, vridning, omlopp, cirkulation, kretslopp, kretsgång, rond, cykel mfl.)

Gilla

Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s